Terug

Demeyere onthaasten met familie en vrienden

Brunch

Demeyere-Brunch-01

by hcdpierre.com

Ik ben een jonge vader én een foodie. Zo heet dit dan, wanneer je maar al te graag in de potten roert, restaurants bezoekt en lekkers prepareert.
Ik hou ervan om gerechtjes te bedenken, ze te koken én vooral, ze voor te schotelen aan vrienden en/of familie. Het aspect: samen tafelen, is misschien het belangrijkste voor me. Al te vaak zaten we tot de late uurtjes rond de tafel binnen of buiten…

Eenmaal kleine bengels veranderde dit.
 

Gezellig samen blijft belangrijk, alleen wat vroeger op de dag

Vooral in het eerste levensjaar van de tweede en nu de vriendenkring zich massaal begint voor te planten, zijn er niet meer zoveel avondpartijtjes. Jip, ik ondernam (én onderneem) nog wel eens een poging, maar toch… het vermindert. Eigenlijk krijgen we nog altijd vaak bezoek, maar dan op andere momenten. Een cliché, maar inderdaad ’s morgens voor een brunch of zo. 

Dat brunchen is voor mij nog eens een excuus om achter mijn eiland te gaan staan en vrienden en hun kroost uit te nodigen. Dankzij de tweede uk, de vroege vogel, zijn we op tijd wakker om alles voor te bereiden, de tafel te dekken en koffie te zetten. Eenmaal de oudste wakker is, helpt ze al graag eens mee. Efficiënt is het niet, maar het is gezellig om te doen en ik ben blij en trots om te zien dat ze maar al te graag stiekem wat vers gesneden fruit uit de schaal pikt. 

Demeyere quotes Een brunch is de ideale gelegenheid om elkaar nog eens te zien, om onze zondag rustig door te brengen, maar evengoed om me culinair nog eens uit te leven.

Demeyere quotes Allen aan de brunch.