Terug

Demeyere

Comfy Koken

Comfy-koken-720x498

De herfst doet zijn intrede, de natuur maakt zich klaar voor de aankomende winter. De dagen worden korter maar af en toe kan je ’s avonds buiten nog lekker genieten met een trui aan een vuur. Heerlijk toch!

Een lekker soepje na een herfstwandeling of stoemp met een kuiltje dat overloopt van de saus, daar wordt een mens blij en vaak ook wel nostalgisch van. 

Wil je ten volle genieten van comfort food en comfy koken, kook dan op de manier van toen met de technieken en materialen van nu dankzij Demeyere. 

Eindeloos soepplezier

Ben je zelf gebeten door soep en wil je je kennis delen? Laat het ons weten!


Soep

De afwerking van de soep bepaalt het soort soep, hieronder enkele soorten soepen maar de wereld van soep is eindeloos. Soep is dan ook een wereldwijd gekend fenomeen en elke streek, land of regio heeft wel een eigen typische soep.
Zelf aan de slag

Het grote voordeel aan soepen is dat je zelf kan spelen met hoeveelheden en smaken. Patisserie moet je afwegen, maar soep is vaak op gevoel, naar eigen smaak en voorkeur. Experimenteer met smaken en vooral genieten maar! 

Comfy-koken-biersoep-1024x720

recept Biersoep

Ingrediënten: 1 grote zoete ui, 1 aardappel, 50 cl amberkleurig bier, 50 cl goede kippenbouillon, 80 gr gerookt spek, 5 cl room
1 klontje boter, Peper en zout, 100 gr gemalen emmenthal, 1 el fijngehakte platte peterselie

Bereiding: Smelt boter in een soeppot, snij de ui in ringen en laat deze op een zacht vuur karameliseren. Laat daarna de spekjes mee bakken en voeg de bouillon, het bier en de aardappelen toe. Laat zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn. Voeg de room toe, deze zorgt samen met de aardappelstukjes voor de binding. Breng op smaak met peper en zout. Serveer en werk af met wat gemalen kaas en peterselie.
 

Comfy-koken-witlofsoep-1024x720

recept Thaise witloofsoep

Ingrediënten: 1 witloof, 1 zoete aardappel, 1 ui, 25 cl kokoskmelk, 50 cl groentebouillon, 1 klontje boter, 1 citroengrasstengel, Koriander
1 el fijngehakte platte peterselie, Peper en zout

Bereiding: Snij de ui in stukjes. Verhit wat boter in een soeppot op een matig vuur. Fruit er de stukjes ui in, zonder te kleuren. Schil de zoete aardappel en snij in grove stukken. Voeg ze bij de ui en laat alles een paar minuten stoven. Snij ondertussen het witloof in stukjes. Zet het vuur lager en voeg het witloof toe. Kneus de citroengrasstengel en voeg deze toe. Laat nog 5 minuten meestoven op een zacht vuurtje. Roer alles regelmatig even om. Voeg de koriander, de groentebouillon en kokosmelk toe. Laat nog enkele minuten pruttelen. Verwijder het citroengras en de peterselie. Mix de soep glad en breng op smaak met peper en zout. Strooi er gehakte peterselie over net voor het serveren.