Terug

Introductie

Gebruikte technologieën

Demeyere cooking with Demeyere - Pots

Demeyere past het technische concept van elk product aan aan de specifieke vereisten van de typische kookprocessen en recepten waarvoor dit product gebruikt wordt. De technische vereisten voor koken, bakken, wokken of braden zijn zeer verschillend. Het technische design en de gebruikte materialen worden daarom per producttype aangepast. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Demeyere kookgerei - kunst en filosofie. 


Demeyere John Pawson

Blijvend zilverwit en makkelijk te reinigen kookgerei Silvinox®

Silvinox® is een uniek systeem van elektrochemische oppervlaktebehandeling dat het materiaal verrijkt door ijzer en onzuiverheden van de oppervlakte te verwijderen. Hierdoor is het roestvrij staal eenvoudig te reinigen en biedt het een hogere weerstand tegen vingerafdrukken, agressieve zepen of sterk zuurhoudend voedsel. De producten blijven zilverwit, zelfs na jaren gebruik.


Bodemtechnologieën

Koken met Demeyere kookgerei is energiebesparend dankzij de combinatie van supergeleidende bodem, perfect sluitende deksels en isolerende wanden. 

Demeyere saucepan

Perfecte temperatuurcontrole tot aan de rand 7-PlyMaterial®

7-PlyMaterial® is een unieke technologie bestaande uit 7 materiaallegeringen met o.a. roestvrij staal en een hart van aluminium. Deze technologie wordt zowel in de bodem als in de zijkanten van de producten gebruikt en verzekert een optimale warmtespreiding tot aan de rand van de pan en een perfecte controle over het bereidingsproces. Dankzij TriplInduc® (cf. A.) garandeert het 7-lagenmateriaal tot 30% meer rendement op inductie.
De totale dikte van de 7 lagen is altijd berekend om de juiste temperatuursverdeling te hebben, aangepast aan de bereidingstechniek:
- voor wokken: 2,3 mm
- voor conische sauteuses, sudderpannen en bakpannen/koekenpannen: 3 tot 3,3 mm
- voor de Proline bakpannen/koekenpannen: 4,8 mm

Demeyere Cookware

Supergeleidende bodem InductoSeal® bodem

De ‘InductoSeal®' bodem is gemaakt van 7 lagen. Een koperen schijf, hermetisch ingekapseld in de bodem, zorgt voor een optimale warmtespreiding en biedt een warmtegeleidende oppervlakte die tot 33% groter is dan bij een traditionele bodem. InductoSeal® laat gecontroleerd koken toe op lage verwarmingsposities en is energiebesparend. De capsule is hermetisch gelast op de zijkant van het product en zorgt voor een bijkomende veiligheid wanneer een sterke oververhitting zou voorvallen. Bovendien is de capsulebodem extra hygiënisch aangezien er geen water, vet of vuil in de bodem kan doordringen. De onderste drie lagen vormen samen ‘TriplInduc®.


Pioniers in Inductie

Nog meer dan bij andere kooksystemen is de kwaliteit van het kookgerei essentieel bij inductie. Dankzij de unieke materialen en technologieën is koken op inductie met Demeyere kookgerei nog sneller, nog veiliger, nog beter regelbaar en nog energiebesparender. 

Demeyere Frying Pans

Nooit meer oververhitten op inductie ControlInduc®

Inductiefornuizen ontwikkelen in korte tijd een zeer intensieve warmte. Om de ideale baktemperatuur te behouden, ontwikkelde Demeyere pannen met ‘ControlInduc®’, een veiligheidssysteem dat de maximale temperatuur van de pan beperkt tot 250°C op inductiefornuizen. Tot aan +/- 220°C zal het product met ControlInduc® normaal opwarmen zoals elke andere pan, maar boven die temperatuur zal de kracht van de inductoren geleidelijk aan afnemen om zich te stabiliseren tussen 245 en 250°C. Wanneer men dan voedsel in de pan legt, zoals een stuk vis of wat pannenkoekendeeg, zal de pan afkoelen en wordt automatisch de kracht van de inductoren weer opgedreven. Zelfs als men deze pan urenlang leeg laat staan op een inductieplaat, bijvoorbeeld uit vergetelheid, zal ze niet oververhit raken. De ControlInduc® pannen danken hun bijzondere eigenschap aan het speciale magnetische materiaal dat in de buitenlaag van het product wordt gebruikt. Het is een unieke legering die magnetisch blijft tot aan 250°C. Boven deze temperatuur verliest ze haar magnetische eigenschappen en beveelt zo aan de inductieplaat om de energie te verminderen. Een inductiekookplaat heeft namelijk nood aan een magnetisch materiaal om warmte te creëren. Als het magnetisme weg is, wordt geen warmte meer opgewekt. Op die manier vermijdt ControlInduc® verlies aan opwarmtijd en zorgt het voor een pan die steeds warm blijft, zonder gevaar voor oververhitting.


Bak-/koekenpannen Antikleeflagen

Demeyere geeft u de keuze uit een uitgebreid assortiment van bak-/koekenpannen: met of zonder antikleeflaag. Alle bak-/koekenpannen zijn zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te reinigen.


Functioneel en esthetisch