Alle reeksen

Demeyere Bakpannen

Extra veilig bakken zonder kleven of oververhitten

Demeyere ControlInduc Duraslide Ultra frying pans

ControlInduc® Duraslide Ultra

Inductiefornuizen ontwikkelen in korte tijd een zeer intensieve warmte. Om de ideale baktemperatuur te behouden, ontwikkelde Demeyere pannen met ControlInduc®, een veiligheidssysteem dat de maximale temperatuur van de pan beperkt tot 250°C op inductiefornuizen. In combinatie met de Duraslide Ultra antikleeflaag geeft dit een perfecte controle over het bereidingsproces, in het bijzonder van zeer delicate bereidingen. Voor de ControlInduc® Duraslide Ultra pannen biedt Demeyere een garantie van 5 jaar op alle productie- of materiaalfouten; geen garantie voor professioneel gebruik.


Demeyere quotes Een perfecte antikleeflaag en extra veiligheid dankzij het ControlInduc® materiaal geeft vertrouwen


ControlInduc Duraslide Ultra Productdetails

Demeyere Specialties Frying Pans ControlInduc Duraslide Ultra

Demeyere frying pans fat free

Tip Olie of boter?

Bij het bakken in een bak-/koekenpan met antikleeflaag is het belangrijk dat je de juiste vetstof kiest. Gebruik bij voorkeur boter, margarine, of een olie die bestand is tegen hogere temperaturen zoals arachide- of maïsolie. Olijfolie van eerste persing (“extra vierge”) is niet aan te bevelen: de natuurlijke smaak en de geurstoffen in de olie verbranden te snel en zorgen voor een kleverige film in de pan. Indien je toch olijfolie wenst te gebruiken, kies dan voor geraffineerde olijfolie.  

Ontdek onze baktips
Demeyere frying pans Fat

Tips Gebruikstips

Plaats de bakpan steeds in het midden van een kookplaat die aangepast is aan de bodemdiameter van het product. Specifiek voor inductiefornuizen waarbij de zones niet zijn aangeduid op de glasplaat, is het belangrijk om het kookgerei in het midden van een inductor te plaatsen. Ga eerst na waar precies de inductoren zijn door de technische tekening van het fornuis te raadplegen. Om plaatselijke oververhitting te vermijden gebruik je bakpannen van 28 cm en 32 cm niet op kookplaatdiameters kleiner dan respectievelijk 18 cm en 22 cm. 

Demeyere specialties non stick

Tips Onderhouds- en gebruikstips

Voor het maximaal behoud van de antikleefeigenschappen raden we aan geen gebruik te maken van scherpe voorwerpen en niet in de pan te snijden. Gebruik keukengerei van nylon, silicone of hout. Stapel de pannen niet in elkaar bij het wegbergen, of gebruik panbeschermers. We raden af om uw bakpan in de vaatwasser te reinigen omdat de wasproducten voor de vaatwasser meer en meer agressief worden en uw bakpan kunnen aantasten.  


ControlInduc® Duraslide Ultra Alle producten