Alle reeksen

Demeyere Specialiteiten

Stoom snel en gezond met behoud van de subtiele aroma’s

Demeyere Steaming specialties

Stomen

Bewust opteren voor ‘koken met stoom’ bewijst een streven naar het absolute hoogtepunt van culinaire genoegens. Stomen garandeert het behoud van de subtiele aroma’s, de eigen volle smaak en de natuurlijke kleur van de ingrediënten. Op de koop toe worden de mineralen en vitaminen optimaal behouden en zijn alle gerechten licht verteerbaar. De stoomovens die op de markt zijn, zijn vaak duur en complex in gebruik. Daarom heeft Demeyere een stoominzet ontwikkeld die past op je Demeyere (hoge) kookpannen met dezelfde diameter. Elke stoominzet wordt geleverd met een siliconen afsluitring zodat geen stoom verloren gaat en je verschillende stoominzetten boven elkaar kunt plaatsen.


Demeyere quotes Niets is zo snel en eenvoudig te gebruiken dan de stoominzetten van Demeyere


Stomen Productdetails

Demeyere Specialties Steaming

Demeyere specialties steaming

Stomen De voordelen

Tijdens het stomen worden de voedingsstoffen in de ingrediënten behouden. Want voedsel bevat in water oplosbare vitaminen en mineralen die verdwijnen als je het product kookt. De pure smaak van de ingrediënten wordt beter bewaard en zelfs versterkt. Er is bijgevolg ook minder nood aan zout en vetstof. Als kooktechniek is stomen bijzonder geschikt voor, onder andere, het garen van groenten en vis omdat het een ‘zachte kooktechniek’ is die de textuur optimaal houdt. De ingrediënten worden minder aangetast en blijven steviger en sappiger. De techniek laat ons ook toe om verschillende ingrediënten tegelijkertijd gaar te stomen, zonder het risico te lopen op smaakoverdracht tijdens het proces. 

Demeyere specialties steaming

Technologieën De techniek

Als vuistregel kan je uitgaan van dezelfde kooktijd als koken in water. Anderzijds kan het ook perfect dienen als voorbereiding voor een andere kooktechniek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het voorgaren van groenten om nadien te wokken of te grillen. Stomen is ook ideaal voor het ontdooien van ingevroren maaltijden, het warmhouden of het heropwarmen van overschotjes. Maar ook voor minder voor de hand liggende toepassingen is stomen een geschikt alternatief. Brood, cake of crème brulée zijn perfecte voorbeelden van mogelijkheden. 


Stomen Alle producten